Ταλαιπωρία για τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αμπελοκήπων

Ταλαιπωρία για τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αμπελοκήπων

Αρ. Πρωτ. 9762/25.01.2011

Προς Υπουργό:

- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

Έντονο είναι το πρόβλημα στέγασης, που αντιμετωπίζουν μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη. Το συγκεκριμένο Γυμνάσιο λειτουργεί από το 2007 στον Δήμο Αμπελοκήπων, με σκοπό την προετοιμασία και τη στήριξη των μαθητών για τις τέχνες, αλλά και την κατάρτιση των νέων που επιθυμούν να ακολουθήσουν επαγγελματική σταδιοδρομία στον χώρο του θεάτρου, του χορού και των εικαστικών τεχνών. Ωστόσο, το σχολείο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στέγασης, το οποίο έχει  ως αποτέλεσμα 190 μαθητές να παρακολουθούν τα μαθήματά τους στις εγκαταστάσεις του 3ου Γενικού Λυκείου Αμπελοκήπων, οι οποίες επίσης δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών στέγασης και διδασκαλίας των μαθητών των δυο σχολείων.

Η συστέγαση των δυο σχολείων, είναι μεν προσωρινή, δημιουργεί όμως αρκετά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να επιληφθεί άμεσα του θέματος, σχετικά με τις ανεπαρκείς υποδομές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου και την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού. Εν έτει 2011 είναι ανεπίτρεπτο να υποβαθμίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία με αυτόν τον τρόπο.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να εξευρεθεί άμεσα λύση για τη στέγαση των μαθητών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αμπελοκήπων;

Απάντηση Υπουργείου